Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

П`ятниця, 26.04.2024, 21:46

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Травень » 6 » У Чернівцях з'явилось таксі для інвалідів
21:58
У Чернівцях з'явилось таксі для інвалідів

                                             У Чернівцях з'явилось таксі для інвалідів

До цього таксі послуги надавав міський комунальний центр "Турбота".


Відтепер возитиме інвалідів також машина "Народної допомоги", яка здійснила свій перший офіційний рейс. Перш, ніж почати роботу, три тижні в тестовому режимі службу опробовували. За цей час послугами перевізника вже встигли скористатися декілька десятків людей з обмеженими можливостями. Поки в розпорядженні "Народної допомоги" один автомобіль. На день планують здійснювати близько 5 рейсів. Охочим скористатися послугою перевізника радять завчасно замовляти транспорт.
Дістатися   у справах чи бодай у лікарню для людей з особливими потребами в Україні - неабияка проблема. Мало хто з інвалідів має змогу забезпечити себе власним транспортом, держава ж із такою соціальною функцією впоратись теж  не  може. Їхати на звичайному таксі для інвалідів незручно і дорого.

Якби нам пенсію давали більшу, людям зарплату, а нам пенсію, зрозуміло, то ми би їхали не тільки на такому таксі, - зауважує Катерина Ананієва.

Саме для таких людей паралельно з машиною соціальної служби «Турбота» курсуватиме  і таксі від «Народної допомоги». Це вже друга спроба громадської організації налагодити перевезення людей з обмеженими можливостями у Чернівцях. Перша - провалилася через брак коштів. Нині - все врахували. Замість того, щоб брати в оренду автомобіль, його купили та переобладнали. Є ще одне, менш приємне, але необхідне нововведення, - послуга стала платною. Проте, тариф буде «соціальним» - півтори гривні - кілометр, так, аби покрити витрати на бензин.

Ми придбали автомобіль і тепер ми можемо відновити цю послугу і ми можемо також не тільки надавати цю послугу людям з обмеженими можливостями, але й професійно інтегрувати інвалідів. Тобто, люди з обмеженими можливостями можуть працювати диспетчерами, - повідомила Анастасія Анохіна, інформаційний менеджер ГО "Народна допомога".

Найчастіше соціальне таксі замовляють для того, щоб поїхати до лікарні. В «Народній допомозі» наголошують: використовувати спецтранспорт можна для будь-яких потреб. До прикладу, можна виїхати на відпочинок за місто. Викликати таксі можна за телефоном 904-054. Робити це радять за добу до запланованої поїздки.

Переглядів: 951 | Додав: Vovan | Теги: Чернівці, доступ, Таксі, люди з обмеженими можливостями | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика