Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

П`ятниця, 19.04.2024, 18:52

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Грудень » 23 » Тим, хто прямує в санаторії Бурденко та Пирогова.
21:58
Тим, хто прямує в санаторії Бурденко та Пирогова.


Для інвалідів - візочників місто Саки давно стало другою батьківщиною. Щоб потрапити сюди на лікування дехто ладен розлучитися з останньою копійчиною. І їдуть в Крим люди, хто з надією на одужання, хто для підтримки самопочуття, а хто – просто – аби відпочити.

Але, з кожним роком, потрапити в санаторії Бурденко або Пирогова стає все складніше. Путівка від соцзахисту вже сягнула ціни в 16 тисяч гривень, а для фондовиків, і бажаючих придбати її за власний кошт, вартість перевищує всі 20 тисяч. Якщо ж врахувати всі зміни, що визрівають в Саках, то можна з певністю стверджувати, що незабаром прийде наступна хвиля подорожчання путівок.

Так в санаторії Бурденко вже повним ходом проводиться ремонт приміщень. Згідно планів адміністрації частина чотирьохмісних кімнат буде переобладнана в двомісні та одномісні «люкси». Як це торкнеться інвалідів? – не важко спрогнозувати.

Вартість проживання в люксі перевищує стандартну майже на 10 тисяч. Тож держава може обмежитись закупкою лише дешевих путівок, і кількість відпочиваючих від соцзахисту різко скоротиться. Керівництво санаторію робить уклін саме в цьому напрямку.  Адже багаті клієнти з Росії та Середньї Азії дають левову частку всіх надходжень до казни санаторію.

Ще в жовтні цього року людина, що має путівку від соцзахисту, могла обрати умови проживання в санаторії. Від 45 днів путівки віднімали десять днів, і ви могли потрапити до славнозвісного «люксу». Але з листопада місяця цю норму відмінили, і до кімнати з євроремонтом душем і туалетом ви зможете потрапити лише після відповідної доплати.

Окремої розмови заслуговує облаштування  кімнат. Слід сказати, що крім відмінної туалетної кімнати в «люксі» ви не знайдете особливого комфорту. Колишні чотирьохмісні кімнати  будувалися згідно санітарних і будівельних норм тодішнього Радянського Союзу. Тому в номерах були зручні двері і достатньо простору. А теперішні будівельні норми всі зведені до того, аби викачати максимальний прибуток з мінімального простору.  Тож в кімнатах тісно і це не сприяє особливому комфорту. Виїзд на балкон влаштовано так, що приходиться пірнати з кімнати вниз на 6 сантиметрів (підлога піднята порівняно з рівнем балкону). Тому слабеньким «шийникам» не варто намагатися самим подорожувати на балкон і в зворотному напрямку. 



коридор після ремонту

вхід в кімнати

вихід на балкон


вид від балкону на кімнату


вітальня

В кімнатах планується встановити телевізори та холодильники. Відповідні розетки для них зроблено аж під стелею. А щоб дотягнутися до розеток, які призначені для побутових потреб, то потрібно залізти під ліжко. Адже встановлені вони саме там (сміх та й годі)! В яке місце того «люксу» запхнуть холодильник? – взагалі не зрозуміло. З вільного простору лишається тільки той, що біля вхідних або балконних дверей. Але, на мою думку, якщо завантажити той холодильник достатньою кількістю харчів, то нехай вже ставлять його під двері – путівку пересидіти можна (не виходячи з номера).

Висновок зі сказаного такий: люкс це добре! Якщо ви хочете усамітнитися від санаторського шуму та гаму, то вам шлях в ці номера. Для сімейних пар та батьків з дітьми – люкс це райське місце. Але якщо ви плануєте самостійне проживання, то повинні бути готові до дверей які незручно закрити, до розеток і тумбочок з незручним розташуванням, і до тісного приміщення. Єдиною перевагою, яка може затьмарити всі недоліки, є зручна туалетна кімната. В ніяке порівняння не йде вона з тим запльованим і зас…ним протягом, що нині існує в санаторії, та іменується туалет.


душ


унитаз



теперешній стан "речей"

А от в санаторії Пирогова про чистоту в туалетах і телевізори в кімнатах вже давно відомо. Але, як виявилось, керівництво цього закладу не достатньо піклувалось про власне чисте сумління. Так у жовтні цього року був заарештований начальник санаторію міністерства оборони. Подейкують, що на момент арешту в особистому сейфі фігуранта було знайдено півтора мільйони єврів. Мабуть збирав на ліки для візочників, або економив на колючого дрота, аби огородити танцювальний майданчик для інвалідів.  Бо за його власними словами: «вони повинні бути окремо і не псувати психіку нормальних людей» . Не зважаючи на всі євроремонти ДАНИЙ КЕРІВНИК ТАК І НЕ ЗБУДУВАВ ПАНДУСИ до адміністративних будівель. В управління санаторію ви не зможете заїхати на візку (щоб під ногами не плутались). Все на що пішла тодішня адміністрація, так це на встановлення дзвінків виклику вахтера.  Ось вам і доступність середовища!

Тепер самого Устюжаніна зробили недоступним для навколишнього світу. Але не знаю на благо це чи на біду? Бо не думаю, що закрили начальника з добрих намірів. Іде простий переділ власності і як він відгукнеться на нас не відомо. Вже зараз значну частину клієнтури санаторію Пирогова становлять араби та інші "щирі українці". Можливо з часом ЦВЛ зовсім спорожніє для інвалідів від соцзахисту.

Але, не зважаючи ні на що, ми будемо приїжджати в Саки. Навіть коли в Пирогова й Бурденко скоротять кількість місць для соцзахистівців, то слід пам’ятати, що для «дикунів» закон не писаний. І будемо ми відпочивати на квартирах, а до санаторію приїжджати лише на процедури.

До речі, для тих хто планує дикарський спосіб відпочинку, пропоную номер телефону, де можна зняти квартиру: 21473(номер місцевий) – Ніна Григорівна. Для тих хто не знає – це бабуська-менеджер всіх тих пенсіонерок, які беруть до себе квартирантів.

А ось вам номер до мого товариша, який (за помірну плату) надасть послуги з будь якого ремонту вашого візка (крім електровізків) 0984533767; 0957104992 – Володя.

23483 – приймальна Нагорного Петра Олексійовича (він візки не ремонтує)

26502 – його кабінет в управлінні курортами

24574 – Станіслав Станіславович – заступник з відділу продаж. З ним можна домовитись про перенос або купівлю путівки (перенос має бути в межах поточного календарного року і за згодою вашого соцзахисту).

Код міста Саки: 06563

Номер в камеру Устюжаніна не знаю, вибачайте.


Бажаю вдалої подорожі та гарного відпочинку!


http://invavolyn.at.ua/news/tim_khto_prjamue_v_sanatoriji_burdenko_ta_pirogova/2011-11-15-102

Переглядів: 1125 | Додав: Vovan | Теги: інвалід, відпочинок, Бурденко, Новини, санаторій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика