Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

П`ятниця, 19.04.2024, 16:17

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Лютий » 1 » США відмітили 130 день народження Франкліна Рузвельта (відео)
00:58
США відмітили 130 день народження Франкліна Рузвельта (відео)

США відмітили 130 день народження Франкліна Рузвельта (відео)

Печать

Він правив країною з інвалідного візка і чотири рази обирався на посаду Президента США. Франкліну Делано Рузвельту 30 січня виповнилося б 130 років. Йому вдалося вивести Америку з Великої Депресії та пройти Другу світову. Чому Рузвельт вважається одним з найвидатніших президентів минулого століття? Матеріал нашого власного кореспондента в США Максима Драбка.

- Нам нічого боятися, окрім власне страху.

З цієї фрази розпочалося найдовше в історії США президентське правління - понад 12 років. Людині, приреченій на нерухомість, вдалося зрушити з мертвої точки економіку країни і провести реформи. Система оподаткування, оплати праці та відновлення промисловості. Всім цим і багатьом іншим, чим пишаються американці, вони зобов'язані саме Рузвельту.

Франклін Рузвельт, 32-й Президент США:

- Не вистачає лише бажання. Ви повинні запитати себе, ЩО ви збираєтеся робити, щоб отримати Те, що ви хочете.

Через хворобу в Рузвельта були паралізовані ноги. Попри це він не втратив оптимізму і намагався повернути країні впевненість, особливо після Перл-Харбора, коли японці розбомбили американський флот. Рузвельт надихнув націю, разом із союзниками переміг фашизм і був одним з ініціаторів створення ООН. До капітуляції Німеччини не дожив менше місяця помер від перенапруження і крововиливу в мозок. Біля пам'ятника Рузвельту у Вашингтоні завжди багатолюдно.

Максим Драбок, кореспондент:

- Меморіал складається з чотирьох своєрідних кімнат просто неба. Кожна з них символізує президентський термін Рузвельта. Наприклад, тут черга за хлібом. Це період депресії. Люди втратили роботу і надію.

Ситуація, як нинішня світова криза. Досвід виходу з неї, каже історик Рой Фокс, сучасні політики черпають саме в діях Рузвельта.

Рой Фокс, історик:

- Коли у вас погані справи в економіці, уряд повинен кинути рятівний круг і дати гроші. Обама зараз поводиться, як Рузвельт, і витрачає гроші. Вони дійсно працюють. Що б хто не говорив, а автоіндустрію нам вже вдалося відродити.

Недалеко від традиційного пам'ятника Рузвельту знаходиться ще одна його статуя. Президент сидить в інвалідному візку вже неприкритому плащем. На цьому наполягла Національна організація у справах інвалідів. Так вони хочуть нагадати, що людина може здійснити все, що задумала, не зважаючи на фізичні вади.

Максим Драбок, Микита Ісайко, "Новини", Американське бюро телеканалу "Інтер"

          http://invak.info/zhizni-i-lichnosti/332-ssha-vidmitili-130-den-narodzhennya-franklina-ruzvelta-video.html

Переглядів: 1068 | Додав: Vovan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика