Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

Вівторок, 23.04.2024, 12:06

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Червень » 20 » Презентація нової соціальної служби перевезення людей з обмеженими можливостями
21:17
Презентація нової соціальної служби перевезення людей з обмеженими можливостями

Презентація нової соціальної служби перевезення людей з обмеженими можливостями «Соціальне таксі»

15 квітня 2011 року, 11.00, площа Турецької криниці, м. Чернівці: презентація нової соціальної служби перевезення людей з обмеженими можливостями «Соціальне таксі», що виконується громадською організацією «Народна допомога».

З початку 2011 року, завдяки допомозі благодійної фундації «Карпатський Фонд України», організація відновила соціальну ініціативу із надання послуг перевезення людям із обмеженими можливостями руху та створення робочих місць для інвалідів. Вперше в місті, соціальне таксі було розпочало навесні 2008 року як річний пілотний проект.

Проект "Соціальне таксі ІНТАКС” – це не лише служба перевезення людей з обмеженнями, а і створення робочих місць для інвалідів на посадах диспетчерів. Метою заходу є привернення уваги громадськості до проблем людей із обмеженими фізичними можливостями, але не тільки до потреби таких людей у вільному пересуванні містом, а й проблеми їх професійної інтеграції – реалізації права на працю.

«Це моя перша робота. Вважаю, що люди із обмеженими можливостями не гірше справляються із поставленими завданнями, і як ніхто можуть зрозуміти, як фізичний, так і емоційний стан людей, що користуються послугами соціального таксі. Кажу тому, що сама маю проблеми із зором… А працювати дуже хотіла, що пов’язано не тільки із додатковим заробітком, але й з бажанням допомагати людям з такими ж чи схожими проблемами. Для мене багато значить те, що такі люди можуть себе де-небудь реалізувати, тому що бездіяльність просто психологічно вбиває людину, особливо з вадами здоров’я. І дуже шкода, що роботодавці по тій, чи іншій причині, не хочуть приймати на роботу людей з вадами здоров’я, з чим я зустрілася і не один раз. Сподіваюсь, що на ці слова звернуть увагу також інші роботодавці… »- говорить диспетчер Крістіна.

До участі в презентації служби перевезень запрошені громадські організації інвалідів та їх члени, представники влади, ЗМІ.

Під час заходу, громадська організація «Народна допомога» має на меті ознайомити представників чернівецької громади, зокрема, громадські організації інвалідів, із принципами роботи служби перевезення, умовами отримання послуги, проінформувати про доступність послуги з перевезення.

Презентація проходить в рамках проекту «ІНТАКС: перезавантаження. Життєстійка модель послуги інва-таксі для інвалідів» за підтримки «Карпатського Фонду України».



                                                                                            http://chernivtsy.eu/portal/?p=11432
Переглядів: 1148 | Додав: Vovan | Теги: інваліди, люди з обмеженими можливостями, Новини, Соціальне таксі, Чернівчі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика