Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

П`ятниця, 19.04.2024, 07:15

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Січень » 5 » Бердичівляни, які не можуть ходити, отримали інвалідні візки
13:28
Бердичівляни, які не можуть ходити, отримали інвалідні візки

Новорічні свята для людей з обмеженими фізичними можливостями продовжуються. Напередодні Різдва бердичівляни, у яких проблеми з рухальним апаратом, отримали нові американські інвалідні візки. Завдяки співпраці міського управління праці і соціального захисту населення, громадської організації інвалідів-візочників "Стимул” та ряду благодійників, 65 абсолютно нових візків знайшли своїх власників.

      

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «До недавнього часу проблема забезпечення візками дуже гостро стояла у місті. Людей, яким потрібні візки, багато на черзі. У результаті співпраці управління соцзахисту, асоціації візочників, при підтримці наших земляків, які зараз проживають у Києві, ми стали свідками, як люди дякували за забезпечення їх візками.»

Процедура отримання та видачі візків дуже довготривала у часі, розповідає начальник управління праці та соцзахисту Олег Павліківський. Сьогодні на обліку управління стоїть 40 чоловік, яким потрібні засоби пересування. І це тільки офіційні дані, а людей, які з тих чи інших причин не бажають реєструватися, ще більше.

Олег Павліківський, начальник міського управління праці та соціального захисту населення: «Нами шукаються альтернативні шляхи забезпечення інвалідів візками. Якщо у людини є відповідні висновки лікаря, то візок їй потрібен сьогодні, а не через тиждень чи два. На жаль, вчасного забезпечення не буває. Нам приємно, що ми знайшли Міжнародний фонд "Українські реформи”, який допоміг із візочками. Була тісна співпраця з міською організацією інвалідів-візочників. Ми це питання вирішували місяців два.»

Окрім того, зазначає Олег Павліківський, кошти на придбання візків зібрали також прихожани церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Завдяки таким пожертвам, 30-го грудня 65 візків прибули до Бердичева. Ті люди, які змогли прийти до управління праці, одразу на місці отримали спеціальні паспорти. Іншим візки привезуть додому. І хоча наявність такого засобу кардинально не змінить стан здоров’я інвалідів, але значно полегшить їм життя, вважають соцпрацівники.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський


                                          http://www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=3393
Переглядів: 1486 | Додав: Vovan | Теги: стимул, інвалідні візки, бердичів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика