Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

Субота, 27.04.2024, 07:05

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Січень » 20 » До Бердичева прийшло свято Водохреща
14:16
До Бердичева прийшло свято Водохреща

Водохреща — свято, що завершує усі різдвяно-новорічні урочистості. 19-го січня віруючі християни йдуть до церкви на службу та освячують воду. Цей день, розповідають духовники, називається Водохрещам, бо багато віків тому, коли Ісус досяг тридцятирічного віку, Він охрестився у річці Йордан. А здійснив таємне хрещення Іоанн Предтеча, який у той час проводив у Йордані обряд покаяння людей. Грішники заходили у воду й сиділи у ній доти, доки не сповідували усі свої недобрі справи.                                                                                     Протоієрей Віталій Бойков, благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору: «Господь Иисус Христос смирился до образа человека во всем, подобном нам, кроме греха. Он не нуждался в этом очищении, но все-таки вошел в воды Иорданские и сразу же вышел из воды, поскольку не имел нужды исповедовать свои грехи.»

Після цього над Ісусом з’явився Дух Божий у вигляді голуба, а також прозвучав голос Господа, який ще раз підтвердив, що Ісус Христос — Син Божий. Тому Водохреща ще має назву Богоявлення, адже перед людьми предстали три іпостасі Господні.

Протоієрей Віталій Бойков, благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору: «В этот день, обычно, крестится много людей. Поэтому Просвещением называется этот день. Человек просвещается богомыслием, открывается разум к познанию божества. И просвещается человек, получая благодать крещальную в таинстве крещения. Человек присоединяется к церкви, входя через купель крещения в жизнь вечную, в жизнь будущего века.»

Освячену у цей день воду прийнято пити на голодний шлунок, попередньо прочитавши молитву. У церкві кажуть: якщо людина не вірує у цілющу силу води, то вона їй ніколи не допоможе. Тому пити свячену воду потрібно лише із сильною вірою.

Протоієрей Віталій Бойков, благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору: «На сколько сильна и глибока будет вера, на столько действенна будет благодать Божья в этом человеке. Поэтому воду принимать нужно с благовением. Хранить святую воду надо в святом углу, где находятся иконы. Если вода набрана из чистого источника и освящена чином великого освящения, которое совершается в церкви, то эта вода будет хранится бесконечно.

                       »http:// www. trkvik. tv

 

Переглядів: 1221 | Додав: Vovan | Теги: бердичів, водохрещі, СВЯТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика