Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

Вівторок, 19.03.2024, 07:19

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Грудень » 15 » Людям з інвалідністю у Бердичеві розповіли про Конвенцію ООН «Про права інвалідів»
16:43
Людям з інвалідністю у Бердичеві розповіли про Конвенцію ООН «Про права інвалідів»

Представники обласної організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я.» днями завітали до Бердичева. Зустрілися із першим заступником міського голови Іваном Демусьом, фахівцями медичної, соціальної та інших галузей, а також із членами громадських організацій людей з інвалідністю. Головне, що хотіли донести до бердичівлян, як виконується державна програма щодо реалізації Конвенції ООН «Про права інвалідів».

Неля Ковалюк, голова ЖОГО людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я.»: «У 2009 в грудні місяці нашою країною була ратифікована Конвенція ООН «Про права інвалідів» і факультатив до неї. У березні наступного року Конвенція почала діяти. Наразі у нас 2012 рік, і Уряд підготував звіт щодо виконання Конвенції. Громадськість підготувала свій, альтернативний, звіт, який дещо відрізняється від того, що підготував Уряд. Цей документ є важливим для нашого життя, бо у ньому повністю прописано життя людини з інвалідністю в Україні і в будь-якій іншій країні світу.»

Кожна стаття Конвенціїї — це життя людини з інвалідністю, каже Неля Ковалюк. Головне, аби влада та громада вправно виконували усе, що прописано в документі. Прикладом співпраці інвалідів та керівництва міст може стати Бердичів, вважає жінка. У 2010-му вона разом із однодумцями моніторили Бердичів на рахунок доступності до різних громадських місць. Лишилися задоволеними від побаченого. А усі їхні побажання були враховані, запевнив під час зустрічі перший заступник міського голови Іван Демусь.

Іван Демусь, перший заступник Бердичівського міського голови: «З кожної нашої зустрічі ми багато беремо корисної, цінної інформації. Безумовно, частину питань нам вдалося вирішити, частина — у стадії вирішення. Але є ще величезна кількість питань, які нам потрібно вирішити разом, щоб забезпечити реалізацію прав людей з обмеженими фізичними можливостями.»


Неля Ковалюк, голова ЖОГО людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я.»: «Завжди на кожному засіданні комітету доступності ЖОДА я акцентую увагу на тому, що важливо наразі мати понижені бордюри, і закладати кошти саме на це. Пандуси вже якось навчилися будувати, але пониження бордюрів є проблемою. Чи у вас зроблено воно, ми не можемо побачити, бо багато снігу. Сьогодні поставили питання заступнику міського голови, чи закладаються на це кошти у бюджет. Це стосується мало мобільної групи населення: матерів з дитячими візочками, людей похилого віку, людей з інвалідністю.»

Про плідну співпрацю влади міста та громадських організацій людей з інвалідністю говорив і голова громадської організації інвалідів-візочників «Стимул» Юрій Яремчук.

Юрій Яремчук, голова БГО інвалідів-візочників «Стимул»: «Враховуємо, які місця недоступні. Піднімаємо ці питання. Головне, що вони вирішуються і з міською владою, і з головою комітету доступності І. О. Демусьом.»

Організація «Стимул» намагається якомога більше розкрити потенціал людей з обмеженими фізичними можливостями до громадськості. Для цього уже підготовлено проект «Independent life — зусилля обмежених в русі за змістовне і повноцінне життя». Також на базі приміщення їхньої організації буде створено центр з реабілітації людей-інвалідів. А взагалі, плани — "наполеонівські”, говорить Юрій Яремчук.

Юрій Яремчук, голова БГО інвалідів-візочників «Стимул»: «Основними своїми завдання ми бачимо незалежне життя людей з інвалідністю в нашому суспільстві, активізація таких людей, створення позитивного образу людей з інвалідністю, за допомогою ЗМІ. На базі нашого центру розпочато ремонт приміщення, за підтримки міської влади і благодійників, де планується створення підприємства для працевлаштування людей з інвалідністю.»

Щодо працевлаштування людей з особливими потребами, то під час зустрічі гості висловили наступну думку. Підприємцям сьогодні має бути вигідно брати на роботу людей з інвалідністю, оскільки вони платитимуть за це набагато менший податок. Отже, в житті все можливо. Якщо ти людина з дещо меншими фізичними здібностями, не варто ставити на собі хрест. Головне — бажання. Бажання жити і працювати.


    http://www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=4108
Переглядів: 1356 | Додав: Vovan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика