Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

Вівторок, 16.04.2024, 09:33

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Січень » 28 » Громадські організації «Стимул» та «Насіння надії» влаштували благодійний концерт
12:06
Громадські організації «Стимул» та «Насіння надії» влаштували благодійний концерт

Пісні і слова про Різдво Христове, про доброту і милосердя лунали днями у гарнізонному Будинку офіцерів. Там пройшов благодійний концерт, ініційований двома громадськими організаціями людей з інвалідністю - «Насіння надії» та «Стимул».

Юрій Яремчук, голова ГО «Стимул»: «Наша організація була створена у 2009-му році групою ініціативних людей, які пересуваються на візках. Завдання нашої організації – провадження руху за незалежне життя. Найбільш актуальними аспектами є доступність та самостійне проживання у громаді. Ми прагнемо жити на рівних, відчувати себе повноцінними громадянами своєї держави».

Бердичівляни з обмеженими фізичними можливостями прагнуть змінити ставлення інших до себе, показати, що вони – такі ж люди із своїми бажаннями та прагненнями. Разом з тим не втрачають віри у себе та любові до життя, намагаючись бути активними і розвиватися. Свідченням цього стали концерті номери у виконанні юних та дорослих бердичівлян, які мають особливі потреби.

  Також до уваги відвідувачів було представлено виставки поробок членів громадських організацій. Речі, що сподобались, можна було придбати. Кошти організатори збирали на реалізацію проекту «За повноцінне життя», який стартував у січні минулого року. В його рамках «Стимул» та «Насіння надії» з допомогою благодійників та міської влади планують створити у своєму приміщенні умови для реабілітації людей з інвалідністю. Зокрема, передбачається створення там спортзали, кімнати для реабілітації дітей з ДПЦ, масажного кабінету тощо. Сприяють втіленню цих задумів у життя також міжнародний благодійний фонд «Планета взаємодопомоги» та християнські церкви Бердичева.

Юрій Волошин, пастор церкви «Вефіль»: «Дуже добре, що церкви, благодійні організації та люди доброї волі у ці святкові дні проявляють милосердя, доброту, турботу та шанобливе ставлення одне одного».

Ірина Чорнобривець, представник МБФ «Планета взаємодопомоги»: «Сьогодні останнє свято з низки різдвяних свят. А вони мають на меті благодійність. Саме через благодійність я бажаю усім нам добробуту, благодаті, благополуччя. Благополуччя і благодать – це трохи різні речі, і шляхи до них ведуть різні, але через благодійність та милосердя можна отримати і те, і інше».

А ще одне, чим корисні подібні концерти, це спілкування, кажуть організатори. Адже саме перебування серед людей дає змогу відчути себе рівним, отримати гарні емоції, які, у свою чергу, і на здоров’ї позитивно позначаються.

Автор: Інна Плесна

Камера: Віталій Сінєльніков



     http://www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=4177
Переглядів: 1463 | Додав: Vovan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика