Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

Четвер, 28.03.2024, 11:37

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Листопад » 25 » ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ІНВАЛІДІВ
00:18
ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ІНВАЛІДІВ

Небайдужі люди, відгукніться!

Ми прагнемо жити і дружити на рівних. Ми прагнемо до життя на рівних, щоби відчувати себе повноцінними громадянами своєї країни: розвиватися, навчатися і спілкуватися. Ми – це Бердичівська міська громадська організація інвалідів-візочників «Стимул» (голова Юрій Яремчук) та Бердичівська міська громадська організація «Навчально-реабілітаційний центр для неповноправних дітей «Насіння Надії» (директор Світлана Мазурець ), які за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Планета Взаємодопомоги» в рамках проекту створення Центру активної соціокультурної і фізичної реабілітації інвалідів-візочників та дітей-інвалідів у січні цього року розпочали масштабний проект «Іndependent Life – за повноцінне життя». Він проводиться в три етапи. Перший – «Крок до себе», тобто, психологічна і фізична реабілітація, отримання інформаційно-консультаційної підтримки. В ході реалізації цього етапу запланована організація Центру соціокультурної реабілітації інвалідів-візочників  та дітей інвалідів – «На рівних». Другий етап – «Крок назустріч». Це проведення громадського моніторингу доступності об'єктів і послуг. Метою даного етапу є підвищення доступності пріоритетних об'єктів і послуг у всіх сферах життєдіяльності інвалідів та інших маломобільних груп для інтеграції зазначених осіб в активне життя суспільства. І третя сходинка – «Крок уперед». Йдеться про створення на базі існуючих міських компаній-перевізників і за підтримки управління транспорту та зв'язку так званого «Соціального таксі». Цей проект отримав офіційну підтримку Національної Асамблеї інвалідів України та корпорації «Майкрософт Україна».

Наші громадські організації працюють у тісній співпраці з міською владою. Ми надзвичайно вдячні і цінуємо допомогу, яку отримуємо особисто від міського голови Василя Костянтиновича Мазура та депутатського корпусу. Життєва позиція наших помічників гідна наслідування.

Ми прагнемо залучити широке коло людей до спільних дій, які мають на меті змінити ставлення суспільства до людей із обмеженими фізичними можливостями. Члени наших громадських організацій  потребують особливої  уваги та підтримки. Постійно перебуваючи  вдома, вони стають доволі важкою ношею для своїх родичів та близьких. Одночасно й самі потерпають від відчуття замкнутого простору. 

В межах цих ініціатив розпочалася робота з фізичної реабілітації людей із обмеженими фізичними можливостями. За підтримки депутата Верховної Ради України Анжеліки Лабунської  у будівлі, де розташувалися наші громадські організації, встановлено сім нових вікон у підвальному поверсі. Інтенсивно ведуться ремонтні роботи з розширення нашого приміщення по вулиці Карла Лібкнехта, № 106.  Тут буде розміщено спортивну залу та ігрову кімнату з тенісним столом і більярдом, також планується побудувати душові кабіни та облаштувати кімнату активної фізичної реабілітації для дітей із ДЦП та порушенням опорно-рухового апарату. Радує, що вже майже готовий масажний кабінет. Все це сприятиме створенню умов для спілкування та покращення фізичного здоров’я інвалідів-візочників і дітей-інвалідів.

Спільна справа згуртувала навколо себе багатьох небайдужих людей. Велика подяка  активістам батьківського руху, волонтерам церкви«Спасіння Боже» на чолі з пастором Володимиром. Ми раді бачити поруч друзів із велосипедного клубу «Зигзаг»: Максима Міщенка, Миколу Підвисоцького та Катерину Вандиш. Щире спасибі від 140 інвалідів-візочників та 75 неповноправних дітей нашому хореографу, котрий завжди готовий проводити заняття з фітнесу та аеробіки з малюками і дорослими, і багатьом іншим благодійникам! Вони допомагають нам хто чим може: морально, фізично та матеріально. І повсякчас йде назустріч православний священик Андрій Коробков, який у міській ДЮСШ безкоштовно навчає людей на візках айкідо за спеціальною системою вправ. Віримо, що він проводитиме свої заняття у новій спортивній залі.

У близьких та далеких планах – багато різних задумів. У перспективі – комп’ютерний клас із навчанням на 10 електронно-обчислювальних машинах. Сподіваємося створити справжній Центр соціокультурної реабілітації для людей із функціональними обмеженнями, де можна отримувати реабілітацію трудову, лікувальну і соціальну. Є мрія на базі центру заснувати підприємство, де б  працювали люди з обмеженими можливостями, щоб реалізувати себе, відчути  повноцінними членами суспільства. Ще одна мрія – придбати для центру  автомобіль із підйомником. Чому ми  говоримо про свої надії й прагнення? Тому,  що  мрії мають здатність збуватися, навіть коли здається , що вони нездійсненні. 

Ми звертаємося сьогодні до мешканців землі Бердичівської, до всіх небайдужих людей доброї волі з великим проханням зрозуміти наші проблеми, відгукнутися і допомогти в проведенні ремонтних робіт.  

Чекаємо ваших дзвінків за телефонами: (096)266-226-4 (Юрій Яремчук) та (098)99-38-352 (Ангеліна Лукіянчук). При можливості просимо надсилати кошти на рахунок:

 

Центр «Насіння Надії»  РР 26004082158 В Бердичівському відділенні Волинської Філії  ВАТ «Кредитпромбанк» МФО 303 741 код ЄДРПОУ 36910968 

Юрій Яремчук, голова БМГО інвалідів-візочників «Стимул»,

Ангеліна Лукіянчук, заступник директора БМГО «Навчально-реабілітаційний центр для неповноправних дітей «Насіння Надії»

Переглядів: 1290 | Додав: Vovan | Теги: 3 грудня. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика