Бердичівська МГО інвалідів візочників СТИМУЛ

П`ятниця, 29.03.2024, 14:31

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Березень » 21 » Бердичівські візочники відкрили для себе айкідо
13:23
Бердичівські візочники відкрили для себе айкідо

Інвалідність – не вирок. Це своїм життям доводять активісти громадської організації «Стимул», котра об’єднує бердичівлян на візках. Услід за проведенням таборів активного відпочинку на базі оздоровчого табору «Соколятко», Юрій Яремчук та Олег Сівак знайшли ще один спосіб соціалізації та фізичного розвитку людей з особливими потребами. Віднедавна вони стали займатись у секції з айкідо.

Андрій Коробков, інструктор секції з айкідо: «Мы познайомились случайно, а ведь случайности не случайны. У ребят есть организация «Стимул», там мы и столкнулись. Слово за слово, я предложил попробовать заниматься в айкидо».

Юрій Яремчук, голова громадської організації «Стимул»: «Я ніколи не думав, що на візках можна займатися айкідо. Тому до Андрієвої пропозиції поставився досить скептично, мовляв, у мене це не вийде. Ця розмова відбулась у грудні, і так ми справу відкладали-відкладали аж до весни, і ось нещодавно почали».

Коло різновидів спорту, що під силу людям на візках, дуже обмежене. Це настільний теніс, баскетбол, фехтування, волейбол. До їхнього переліку бердичівляни тепер додали айкідо, так що нині чоловікам по-доброму заздрять візочники з інших міст і країн, котрі не мають можливості займатися цим бойовим мистецтвом. А воно, як і будь-яка фізична активність, має надзвичайні реабілітаційні якості.

Юрій Яремчук, голова громадської організації «Стимул»: «Якщо людина на візку не буде рухатись, то її тіло може стати зовсім нерухомим. Тому треба себе навантажувати. Якщо якісь м’язи через певні причини перестали працювати – ну, що вже поробиш, а ті, що працюють, слід тренувати».

Чоловіки тренуються двічі на тиждень разом з дітьми, котрі відвідують секцію. Інструктор Андрій Коробков має досвід роботи з глухонімими людьми, для візочників розробив спеціальну систему вправ

   
Андрій Коробков, інструктор секції з айкідо: «Я исходил из того, что другие инвалиды, глухонемые, например, могут убежать в случае опасности, а люди на колесах очень уязвимы. Потому основная задача была практическая: как можно проще показать ребятам технологическую базу айкидо». Поки що заняття систематично відвідують лише двоє членів «Стимулу», котрі прагнуть своїм особистим прикладом залучити до спорту інших візочників міста. А потім, можливо, ділитися напрацюваннями з усіма бажаючими. Юрій Яремчук, голова ГО «Стимул»: «Айкідо на візках – справа нова, тому тут необхідна певна низка вправ, розроблених для нас. Я коли тренуюсь, то забуваю про всі свої негаразди, отримую масу позитиву. А ще інструктор – людина дуже щира і відкрита» Олег Сівак, член громадської організації «Стимул»: «Я прихожу сюда, потому что мне это интересно. Во-вторых, занятия заставляют работать группу мышц, которые у людей на колясках работают плохо. А также здесь развивается дыхательный аппарат и улучшается кровообращение». Із своїми завданнями Юрій та Олег справляються і доволі добре опановують пропоновані вправи, дав оцінку інструктор. Так що незабаром на особливих учнів за їхню старанність, наполегливість, вміння щодня долати свої лінощі, а часто-густо - і перемагати самих себе, чекає сюрприз. Андрій Коробков, інструктор секції з айкідо: «Мы хотим ребят на аттестацию направить, у нас в айкидо есть такие возможности. Каждому хотим вручить почетный черный пояс – как благодарность за то, что люди стараются. Ведь это тоже для них своеобразный стимул жить и развиваться».
                                                                                                                      http://www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=2811
Переглядів: 1011 | Додав: Vovan | Теги: стимул, айкідо, бердичів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Увійти

Меню сайту

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Опитування

Ваша оцінка нового дизайну сайту

Всього відповідей: 1

Відправка СМС

Друзі сайту

Статистика